fbpx

Platformă de susținere și promovare a mediului de business din Moldova și Republica Moldova

Urmărește-ne:

Caută
Close this search box.

Platforma de susținere a afacerilor din
Moldova și Republica Moldova

Caută
Close this search box.

IAȘI / BIOCOMP: Un sistem unic la nivel mondial de decontaminare prin folosirea luminii ultraviolete

O companie din Iași, specialist mondial într-un domeniu foarte sensibil - dezinfecția spațiilor și obiectelor pe baza tehnologiei luminii ultraviolete UV-C.

BIOCOMP este o afacere de familie fondată în anul 1991, deținută acum de soții Amalia și Gabriel Georgescu, care inventează, inovează, produce și instalează aceste sisteme de dezinfecție speciale care folosesc un segment al spectrului luminos împotriva contaminărilor biologice periculoase (virusuri, bacterii, spori de mucegai etc).

„Suntem compania românească care oferă cel mai eficient și performant sistem de Biosecuritate Ecologică Integrată, la nivel european, în toate domeniile de activitate umană”, ne spune Amalia Georgescu.

Dacă până în anul 2010, producția de dispozitive de dezinfecție a crescut și s-a diversificat semnificativ, fiind focusată pe sectorul medical, unde la nivel mondial se folosesc de peste o sută de ani, începând cu anul 2011 s-a început cercetarea-dezvoltarea de noi dispozitive de decontaminare pentru domeniile educațional, administrativ, industrial, industrie alimentară, HoReCa, office și casnic.

Astăzi, BIOCOMP produce cea mai complexă gamă de dispozitive de dezinfecție și decontaminare cu lumină ultravioletă UV-C la nivel mondial, adresându-se tuturor sectoarelor de activitate profesională și personală.

Ce este „BEI by BIOCOMP”

BIOCOMP oferă, în exclusivitate la nivel mondial, un sistem de protecție a vieții și a activității umane, denumit și înregistrat oficial – „Sistem de Biosecuritate Ecologică Integrată cu tehnologia luminii ultraviolete UV-C”, prescurtat  B.E.I. by BIOCOMP.

B.E.I. este un sistem holistic care presupune dotarea oricărui spațiu din orice domeniu, după o metodologie proprie, cu dispozitive de decontaminare produse în România, de 33 de ani, cu acțiune activă și preventivă pentru a asigura decontaminarea din aer, suprafețe și de pe obiecte, oriunde există riscul ca virusurile și bacteriile să ne pună viața în pericol.

Experiența de 33 de ani a firmei și statutul de producător permite personalizarea și adaptarea la nevoile clienților și partenerilor, sistemul BEI fiind foarte adaptabil și flexibil.

Clienții BIOCOMP sunt din toate sectoarele de activitate menționate, solicitarea lor fiind în principal focusată pe nevoia de siguranță și respectarea certificărilor în vigoare, iar ceea ce livrează BIOCOMP este personalizat pe nevoia lor: decontaminare ecologică, eficientă și sustenabilă. În plus, se oferă o garanție de 5 ani și service post garanție de 10 ani.

Gabriel Georgescu

”Ne preocupă prioritar  oferirea și expunerea sistemului B.E.I. by BIOCOMP, a gamei de dispozitive de decontaminare produse pentru clienții din toate domeniile, din UE și din alte continente, prin participarea la târguri și expoziții de profil și identificarea de companii partenere”, ne informează Gabriel Georgescu.

Astfel, se asigură protecția oamenilor dintr-un spațiu, cu efecte benefice remarcabile în calitatea aerului, a vieții și creșterea performanței odată cu scăderea utilizării substanțelor chimice și a costului dezinfecției.

Ce faci când piața explodează

De peste 33 de ani, BIOCOMP s-a dezvoltat constant, a progresat și s-a adaptat – cel mai bun exemplu este dat de provocarea dată de creșterea exponențială a comenzilor în anul pandemic 2020.

Atunci compania a fost forțată să răspundă pieței și, într-un timp foarte scurt, să-și mărească capacitatea de fabricație și de prelucrare a datelor, dispozitivele sale fiind recunoscute și certificate ca cele mai eficiente pentru distrugerea virusului Sars Cov 2. 

O creștere exponențială, la care BIOCOMP a trebuit în mod neașteptat să facă față atât tehnic, tehnologic, logistic cât și uman.

Ce urmează?

BIOCOMP proiectează și lansează anual produse noi destinate unor decontaminări speciale, personalizate, coform solicitărilor diverse venute din piață – națională sau internațională.

”Tendința pieții și în ultimii 3 ani și în următorii 3 ani este de creștere a cerinței de dispozitive de decontaminare și de sisteme de decontaminare ecologice, sustenabile și eficiente care să susțină activitatea umană datorită scăderii masive a eficienței decontaminărilor clasice cu substanțe chimice, ceea ce a dus la o rezistență sporită a bio- contaminanților”, ne spune Gabriel Georgescu.


SFATUL ANTREPRENORULUI

Pentru că revista noastră dorește să transmită și informație educațională, cerem celor intervievați și sfaturi personale, din experiența proprie, pentru cei aflați la început de drum în antreprenoriat.

AMALIA GEORGESCU: Fii întotdeauna pregătit

”Un sfat care are rădăcini în experiența și expertiza de 33 de ani a companiei BIOCOMP: fii întotdeauna pregătit la schimbările mediului economic, care de multe ori apar neașteptat, nu te speria și privește-le ca o oportunitate de a învăța, de a crește și de a fi mai bun.”

BOTOȘANI / FORMENS: De neînchipuit – 150.000 de haine bărbătești făcute anual la comandă

FORMENS din Botoșani este o investiție franceză, cu peste 750 de angajați, ce funcționează în sistemul Made To Measure (făcut pe măsură) sau producții de loturi mici Ready To Wear, din anul 2010 și este lider european la distanță pe această nișă. Produce de două ori mai mult decât firma aflată pe locul următor, dintr-un număr de 10 competitori la nivel european, din Polonia, Cehia, Portugalia, Anglia sau Italia.

Citește articol »

Platforma de susținere a afacerilor din
Moldova și Republica Moldova

Caută
Close this search box.