fbpx

Platformă de susținere și promovare a mediului de business din Moldova și Republica Moldova

Urmărește-ne:

Caută
Close this search box.

Platforma de susținere a afacerilor din
Moldova și Republica Moldova

Caută
Close this search box.

IAȘI / ARHIPELAGO – un jucător național de top în networking de business

Arhipelago este un jucător de top național în evenimente de networking, servicii de potrivire a afacerilor, consultanță de afaceri, servicii de informații specializate promovând inovația, noi modele de afaceri, internaționalizarea IMM-urilor, noi tehnologii și instrumente de finanțare pentru a sprijini companiile românești în activitatea lor și a genera creștere, noi produse și noi piețe.
 • Firma ieșeană organizează peste 20 de misiuni economice externe anual
 • Peste 1 milion de vizualizări pe portalurile proprii, ca www.Finantare.ro
 • O rețea de 35 de cluburi de afaceri în țară și în lume
 • Firma deține până la 100 de produse digitale

Arhipelago este o organizație românească de anvergură, activă în domeniul misiunilor comerciale internaționale, evenimentelor internaționale și bootcamp-urilor de afaceri la nivel mondial. Proiectele internaționale pe care le desfășoară sunt concepute pentru a îmbina educația cu explorarea, având scopul de a ajuta antreprenorii din companiile românești să se dezvolte și să devină mai competitivi. 

Participanților li se oferă oportunități de a explora piețe străine, culturi diferite, abordări diverse și de a forma conexiuni care pot fi transformate în afaceri potențial profitabile.

Arhipelago Interactive SRL (Arhipelago) este o companie media și de comunicare românească recunoscută, concentrată pe servicii de informare B2B. 

Cu sediul în Iași, România, compania a fost unul dintre pionierii publicării online, având numeroase produse digitale (până la 100), inclusiv reviste online, portaluri și servicii digitale pentru sectorul IMM-urilor, cu un trafic mediu de 1.000.000 de vizualizări lunare. 

Printre cele mai cunoscute produse se numără www.Finantare.ro, un portal dedicat sprijinirii IMM-urilor în găsirea surselor de finanțare, promovarea managementului de proiect, facilitarea accesului la scheme de sprijin pentru inovație și oferirea de servicii de consultanță și informații adaptate nevoilor IMM-urilor, sensibilizarea cu privire la instrumentele financiare ale UE și consilierea IMM-urilor despre alte surse de finanțare relevante pentru nevoile lor și cum să se pregătească pentru a căuta finanțare de la investitori și intermediari financiari și www.Plandeafacere.ro, o bază de cunoștințe despre planuri de afaceri cu servicii de consultanță de bază și avansate.

De la începutul companiei, în 2001 (sub numele de Kapital), aceasta a oferit suport și consultanță pentru peste 1000 de clienți corporativi români și 300 internaționali în utilizarea canalelor digitale pentru a promova, comunica sau vinde, oferind consultanță digitală, servicii de dezvoltare IT și de întreținere.

Ce este programul Afaceri.ro

Începând cu anul 2010, Arhipelago a lansat programul Afaceri.ro, o platformă de networking internațional online și față în față, prin care a dezvoltat trei tipuri de evenimente pentru a sprijini internaționalizarea IMM-urilor:

 • Misiuni comerciale internaționale în: SUA (Washington, New York, Texas, Coastă de Est, Nevada, California), Ucraina, Austria, Italia, Marea Britanie, Republica Moldova, China, Japonia, Kazahstan, Azerbaidjan, Georgia, Israel, Rusia, Coreea de Sud, Nepal.
 • Bootcamp-uri internaționale pentru antreprenori și profesioniști din diferite domenii în: Norvegia, Australia, Singapore, Rusia, Serbia, Uzbekistan, Noua Zeelandă.
 • Conferințe internaționale la fața locului în Boston (SUA), Tel Aviv (Israel), Moscova (Rusia), Vladivostok (Rusia), Houston (SUA), Austin (SUA), Cernăuți (Ucraina), Bălți (Republica Moldova), Odesa (Ucraina), Viena (Austria), Milano (Italia), Beijing (China), Kathmandu (Nepal).

Misunile economice Afaceri.ro sunt organizate cu scopul de a ajuta companiile românești cu potențial de internaționalizare. 

În prezent, comunitatea Afaceri.ro și cluburile de afaceri cuprind peste 1000 de IMM-uri din România și din străinătate, iar Arhipelago este un jucător de top național în evenimente de networking, servicii de potrivire a afacerilor, consultanță de afaceri, servicii de informații specializate promovând inovația, noi modele de afaceri, internaționalizarea IMM-urilor, noi tehnologii și instrumente de finanțare pentru a sprijini companiile românești în activitatea lor și a genera creștere, noi produse și noi piețe.

Ce este rețeaua de cluburi de afaceri Afaceri.ro?

Claudiu Florea, Community Manager, Club Afaceri.ro

Rețeaua de cluburi de afaceri Afaceri.ro este o platformă dedicată antreprenorilor și managerilor din România, cu scopul de a facilita conectarea, colaborarea și creșterea afacerilor. 

Rețeaua cuprinde peste 35 de cluburi locale active în diverse orașe din țară și din străinătate, oferind o platformă ideală pentru schimbul de experiență, identificarea de noi oportunități și dezvoltarea de relații de afaceri durabile. Valorile Club Afaceri.ro agreate de membrii care aderă la rețea sunt: Reciprocitate, respect, dezvoltare, colaborare, integritate și educație. 

În prezent, există cluburi Afaceri.ro în următoarele localități, regiuni și teritorii: Iași, Suceava, Botoșani, Brașov, Galați, Mediaș, Cluj, Târnăveni, Deva, Țară Dornelor, Craiova, Mureș, Oradea, Focșani, Pitești, Cernăuți, Chișinău, Ungheni, Conpenhaga, Lyon, Londra, Irlanda, Olanda, Paris, Viena, Bali, Bangkok, Coreea de Sud, India, Jakarta, Qatar, Singapore, Vietnam, Austin, New York, Uruguay, Utah, Perth, Sydney.

Rețeaua Club Afaceri.ro este coordonată de un Board Național format dintr-un grup de antreprenori, membri ai rețelei, aleși de președinții cluburilor locale. 

Aceștia sunt responsabili de coordonarea rețelei și asigurare a infrastructurii umane și tehnologice. Se asigură că misiunea cluburilor să fi îndeplinită și oferă sprijin în dezvoltarea abilităților de lideri a coordonatorilor cluburilor locale.

Cum funcționează cluburile locale?

Cluburile locale organizează periodic evenimente cu diverse tematici, cum ar fi:

 • Conferințe de afaceri: evenimente pe teme specifice de interes pentru antreprenori, susținute de oameni de afaceri locali și invitați din alte cluburi. Conferințele dezbat provocările actuale din mediul de afaceri și pun accent pe oameni, modele de urmat, noutăți, informație și inspirație privind utilizarea noilor tehnologii, a managementului și marketingului modern și a instrumentelor de finanțare. Numitorul comun al programului național de conferințe este oferit de viziunea de a crește potențialul de dezvoltare al fiecărei regiuni și de a aduce la lucru forțele care pot genera creștere locală, eficientă și afaceri noi.
 • Speakeri invitați: Evenimente punctuale cu prezentări ale experților din diverse domenii, relevante pentru antreprenorii din club.
 • Workshop-uri: sesiuni practice de învățare a unor abilități specifice antreprenoriatului și dezvoltării afacerii.
 • Networking: Evenimente dedicate facilitării conexiunilor și contactelor dintre membrii clubului.

Care sunt beneficiile pentru antreprenori?

Participarea la un club local de afaceri oferă o serie de beneficii semnificative pentru antreprenori, printre care:

 • Acces la o rețea valoroasă de contacte: Posibilitatea de a cunoaște și de a interacționa cu alți antreprenori și manageri din diverse domenii.
 • Îmbunătățirea abilităților de business: Participarea la workshop-uri și prezentări oferă oportunități de învățare și dezvoltare a competențelor antreprenoriale.
 • Identificarea de noi oportunități: Evenimentele organizate de cluburi pot facilita descoperirea de noi parteneriate, clienți și colaboratori.
 • Creșterea vizibilității afacerii: Participarea activă în cadrul clubului poate contribui la creșterea vizibilității afacerii și a brandului personal.

De ce să te alături unui club local de afaceri?

Rețeaua de cluburi de afaceri Afaceri.ro este o resursă valoroasă pentru antreprenorii care doresc să își dezvolte afacerea, să își extindă rețeaua de contacte și să beneficieze de sprijinul unei comunități active de antreprenori. 

Unde au avut loc până acum misiuni economice externe

Programul Afaceri.ro (www.afaceri.ro) a înregistrat succese și rezultate concrete pe mai multe niveluri, realizând până în prezent misiuni economice și bootcamp-uri în diverse orașe din Moldova, Ucraina, Austria, Italia, Anglia, Norvegia, Statele Unite ale Americii, China, Nepal, Kazahstan, Azerbaidjan, Georgia, Israel, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Tadjikistan, Australia, Noua Zeelandă, Japonia, Spania, Islanda, Danemarca, Albania, Muntenegru, Macedonia de Nord, Oman, Serbia, Armenia, Argentina, Thailanda, Franța, India, Indonezia, Finlanda, Alaska și Rusia.

Unde se va merge anul acesta

Pentru anul 2024, lista misiunilor economice este formată din destinații relevante pentru companiile românești care doresc internaționalizarea afacerii, accesarea sau extinderea pe piețe noi: Singapore, Texas, Salonic, Japonia, Spania, Slovenia, Franța (Corsica), SUA, Columbia, Ecuador, Peru, Uganda, Pakistan, Suedia, Brazilia, Coreea de Sud, Namibia, Hong Kong, Turcia, Portugalia, Cambodgia și Vietnam (Mekong)

(Claudiu Florea, Community Manager, Club Afaceri.ro)

BOTOȘANI / FORMENS: De neînchipuit – 150.000 de haine bărbătești făcute anual la comandă

FORMENS din Botoșani este o investiție franceză, cu peste 750 de angajați, ce funcționează în sistemul Made To Measure (făcut pe măsură) sau producții de loturi mici Ready To Wear, din anul 2010 și este lider european la distanță pe această nișă. Produce de două ori mai mult decât firma aflată pe locul următor, dintr-un număr de 10 competitori la nivel european, din Polonia, Cehia, Portugalia, Anglia sau Italia.

Citește articol »

Platforma de susținere a afacerilor din
Moldova și Republica Moldova

Caută
Close this search box.