fbpx

Platformă de susținere și promovare a mediului de business din Moldova și Republica Moldova

Urmărește-ne:

Caută
Close this search box.

Platforma de susținere a afacerilor din
Moldova și Republica Moldova

Caută
Close this search box.

FII INFORMAT: Ghidul Regio. Cea mai mare rețea de suport din lume pentru IMM-uri. 3 site-uri esențiale cu finanțări

Pentru a ajuta antreprenorii să fie permanent la curent cu programele de finanțare dedicate IMM-urilor, cu oportunitățile care apar zilnic în lumea dinamică a business-ului și pentru a le facilita navigarea prin avalanșa de informații privind fondurile europene, Moldova Economică publică săptămânal o sinteză, precum cea de mai jos, a celor mai importante actualizări privind finanțările.

GHID DE IMPLEMENTARE A PROIECTELOR REGIO

ADR Nord-Est, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Nord-Est 2021-2027, a elaborat un „Manual al beneficiarului” în sprijinul celor interesați de procesul de implementare a proiectelor finanțate prin REGIO Nord-Est.

Ghidul conține atât informații generale privind sistemul de implementare a fondurilor europene din România și legislația aplicabilă, cât și noțiuni practice întâlnite în ciclul de viață al unui proiect: utilizarea sistemului informatic MySMIS2021 / SMIS2021+, achiziții publice, management financiar, monitorizarea contractului de finanțare, modificarea contractului de finanțare, măsuri de comunicare și vizibilitate.

Documentul se găsește pe site-ul https://regionordest.ro/, accesând din Meniu categoria „Documente utile”, apoi „Manualul Beneficiarului”.


OPORTUNITĂȚI DE AFACERI DIN TOATĂ EUROPA

ADR Nord-Est, în colaborare cu platforma Enterprise Europe Network (EEN), publică pe site-ul propriu oferte de colaborare adresate firmelor românești publicate de companii din întreaga Europă prin intermediul EEN. Ofertele de colaborare pot fi accesate în site-ul https://www.adrnordest.ro/, folosind motorul de căutare din site și dând căutare după cuvântul „EEN”.

Ce este Enterprise Europe Network?

  • Este cea mai mare rețea de suport din lume pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) cu ambiții internaționale. A fost lansată de Comisia Europeană în 2008. Ajută afacerile să inoveze și să crească la nivel internațional. 
  • Rețeaua este activă la nivel mondial. Ea adună experți din organizații membre recunoscute pentru excelența lor în suportul afacerilor. Administrează cea mai mare bază de date online cu oportunități de afaceri din lume. 
  • Organizațiile membre includ: camerele de comerț și industrie, organizații de dezvoltare regională, universități și institute de cercetare, agenții de inovare.
  • O companie individuală nu poate deveni membru al rețelei, dar poate beneficia de serviciile pe care aceasta le oferă. 

Toate oportunitățile de afaceri, pe domenii, țări, tehnologii folosite, maturitatea afacerii etc. se găsesc pe https://een.ec.europa.eu/partnering-opportunities


TREI SITE-URI ESENȚIALE dedicate programelor de finanțare pentru IMM-urile din Moldova. Actualizate la zi

Oportunități de finanțare UE (oportunitati-ue.gov.ro)

Fonduri Structurale (fonduri-structurale.ro)

https://regionordest.ro/apeluri-de-proiecte/


NOUTĂȚI 

  • A fost publicat Ghidul final pe schema de investiții majore în industriile cu tradiţie. Înscrierile încep în iulie 2024. 
  • Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat marți, 30 aprilie 2024, calendarul apelurilor PNRR, actualizat la data de 24 aprilie 2024.
  • 32 de apeluri lansate pe programul LIFE! Depunerea de proiecte este deschisă până în septembrie 2024 (pentru alte noutăți, vezi fonduri-structurale.ro)

Platforma de susținere a afacerilor din
Moldova și Republica Moldova

Caută
Close this search box.