fbpx

Platformă de susținere și promovare a mediului de business din Moldova și Republica Moldova

Urmărește-ne:

Caută
Close this search box.

Platforma de susținere a afacerilor din
Moldova și Republica Moldova

Caută
Close this search box.

5 cărți pentru biblioteca antreprenorului

Dacă ești manager, antreprenor sau interesat de leadership de business: Înțelege comportamentele oamenilor cu care lucrezi.

Managerii joacă, simultan, cel puțin trei roluri: interpersonale, informaționale și decizionale, prin urmare cultivă-ți curiozitatea de a căuta și înțelege ce anume se întâmplă „în spatele scenei” oricărui comportament la locul de muncă.

Cărți recomandate de Letiția Lucescu,

PhD, diagnoza agilității organizaționale – AMPACT


Gândire rapidă, gândire lentăD. Kahnemano carte fără de sfârșit. O mare parte din teme se referă la intuiție, judecată evaluativă și decizii. 

Daniel Kahneman ne poartă într-o călătorie inovatoare prin ascunzişurile minţii şi ne explică cele două sisteme care conduc modul nostru de a gândi. Sistemul 1 este rapid, intuitiv şi emoţional; Sistemul 2 este mai lent, mai deliberativ şi mai logic. 

Kahneman prezintă capacităţile extraordinare – şi, deopotrivă, erorile şi biasurile – gândirii rapide şi dezvăluie influenţa omniprezentă a impresiilor intuitive asupra gândurilor şi comportamentelor noastre. 

Impactul aversiunii faţă de pierdere şi al excesivei încrederi de sine asupra strategiilor corporatiste, dificultăţile previziunii a ceea ce ne va face fericiţi în viitor, efectul profund al biasurilor cognitive asupra mai tuturor activităţilor noastre, de la jocul la bursa de valori până la planificarea vacanţei următoare – fiecare dintre acestea se pot înţelege numai cunoscând modul în care cele două sisteme ne modelează judecăţile evaluative şi deciziile noastre.


Strategia oceanului albastru – R. Mauborgne, W. Chan Kim

De obicei, elaborarea strategiei pleacă de la analiza concurenței și identificarea celei mai bune poziționări pentru a-ți depăși competitorii. Metafora oceanului albastru deschide calea de a vedea strategia dintr-o altă perspectivă. Cum ar fi ca strategia să fie și despre crearea de noi spații în piață în care să fii unic din punctul de vedere al cumpărătorilor? În care impactul pe care îl ai este atât de semnificativ încât nu intri în competiție de piață, ci o creezi. 


Gândirea de tip cutie neagră – M. Syed îți așează în fața propriului ego o opțiune dificilă și amenințătoare: aceea de a recunoaște teama de eșec.

Care este legătura dintre echipa Mercedes de Formula 1 și Google?
Care este conexiunea dintre TeamSky a lui David Brailsford și industria aviatică?
Ce au în comun inventatorul Dyson și jucătorul de baschet Michael Jordan?

Toate au în comun gândirea de tip „cutie neagră“.

Fie că e vorba de dezvoltarea unui produs nou, de perfecționarea unei abilități de bază sau de luarea unei decizii critice, gânditorii de tip cutie neagră nu se tem să-și înfrunte greșelile, ci văd eșecurile ca pe un mod foarte bun de a învăța. Mai degrabă decât să își nege greșelile, să dea vina pe alții sau să își acopere urmele, aceste instituții sau indivizi analizează greșelile ca parte a strategiei lor de a avea succes. Câți dintre noi pot spune, cu mâna pe inimă, că au o relație atât de sănătoasă cu eșecul?


Probă de caracter – J. Badaracco

De la Antigona, la un șef de trib și până la un regizor hollywoodian traversezi o selecție literară în jurul a opt întrebări esențiale pentru lideri. Cartea reprezintă, în fapt, manualul unui modul MBA la Harvard Business School.

Badaracco examinează opt provocări universale cu care se poate confrunta un lider, prin intermediul unor poveşti celebre:

1. “Visul meu este cel bun?”
Death of a Salesman, de Arthur Miller. Reuşesc aspiraţiile mele cele mai profunde să mă propulseze înainte dincolo de dificultăţi? Ţin ele cont de aspiraţiile şi visele celorlalţi?
2. “Cât de flexibil este codul meu moral?”
Things Fall Apart, de Chinua Achebe. Mă va ajuta codul meu moral să iau deciziile corecte pentru organizaţia mea, chiar când condiţiile de afaceri sunt în schimbare?
3. “Sunt modelele pe care mi le-am ales tulburătoare?”
Blessed Assurance: A Moral Tale, de Allan Gurganus. Reuşesc modelele mele să mă provoace şi să întruchipeze în acelaşi timp nişte valori pe care să le pot imita?
4. “Îmi pasă cu adevărat?”
The Love of the Last Tycoon, de F. Scott Fitzgerald. Am răbdarea, curajul şi tenacitatea de care este nevoie pentru leadership?
5. “Sunt pregătit să-mi asum reponsabilitatea?”
The Secret Sharer, de Joseph Conrad. Pot să stabilesc nişte standarde clare pentru mine şi pentru ceilalţi – şi în acelaşi timp să le respect cu rigurozitate?
6. “Pot să rezist valului succesului?”
I Come as a Thief, de Louis Auchincloss. Ştiu să recunosc pericolele ascunse ale succesului şi cum pot fi acestea evitate?
7. “Cât de bine combin principiile şi pragmatismul?”
A Man for All Seasons, de Robert Bolt. Sunt capabil să fac compromisurile dificile necesare pentru a-mi conduce organizaţia sau afacerea?
8. ”Ce este aceea reflecţie judicioasă?”
Antigone, de Sofocle. Reflectez în mod adecvat la deciziile cu miză ridicată, în ciuda presiunii continue a timpului?

Prezentând dileme clasice ale leadership-ului într-o lumină intensă şi inovatoare, „Probă de caracter” îi ajută pe liderii confirmaţi şi deopotrivă pe cei potenţiali să se pregătească pentru ocaziile şi încercările care îi aşteaptă.


Freedom Inc. C. – B. Carney, I. Getzun manifest pentru încredere, fenomenul care îmbină în  business libertatea cu excelența.

Eliberarea companiilor nu este o strategie. 

Este o filosofie de afaceri pe care nenumărați lideri din întreaga lume o folosesc pentru a-și transforma organizațiile în mod radical.
 Liderii eliberatori cred că un loc de muncă bazat pe respect și libertate este un mediu de lucru mai natural decât unul bazat pe neîncredere și control, așa că au încercat să-și organizeze companiile conform acestor credințe: au eliberat inițiativa și potențialul angajaților și, astfel, au dezlănțuit performanțele organizațiilor lor.

Capcanele promovării experților în poziții de leaderi. Nu confirmă sau confirmă prea greu

Nu spun nimic nou atunci când afirm că IT-ul este moda momentului. Marile orașe au importante „insule” de IT, dezvoltatorii din imobiliare își construiesc planurile de afaceri pe dezvoltarea IT-ului, părinții își sfătuiesc copiii să se îndrepte spre IT. Toate astea, perfect de înțeles. Ce se întâmplă în interiorul industriei IT, privind dinspre pasionații performanței organizaționale?

Citește articol »

Platforma de susținere a afacerilor din
Moldova și Republica Moldova

Caută
Close this search box.